سبک زندگی وگان یا وگانیسم سبب جلوگیری از کشتار و رنج حیوانات میشود. این یک روش مفید جهت کاهش اثرات زیست محیطی بخصوص در رابطه با تغییرات آب و هوایی است. یک رژیم غذایی گیاهی که به درستی برنامه ریزی شده باشد میتواند بالاترین سطح آمادگی جسمانی را تامین کند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد.

مطالعات جدید آسیب های وارده به سلامت انسان را از طریق مصرف بی رویه محصولات حیوانی نشان میدهد.

مطالعات جدید آسیب های وارده به سلامت اانسان را از طریق مصرف بی رویه محصولات حیوانی نشان می دهد.

ویژگی های یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاهان:

رژیم های گیاهی کامل یا وگان شامل حذف تمام غذاهایی است که از حیوانات بدست می آیند. شامل گوشتريال مرغ، ماهی، محصولات لبنی و تخم مرغ و عسل. در عوض در یک رژیم گیاه پایه تمام تغذیه از طریق گیاهان تامین می شود. بسیاری از وگان ها از رژیم غذایی هم فراتر رفته و در تمامی جوانب زندگی خود، محصولات حیوانی را حذف میکنند. به طور مثال لباس پشمی و مبل چرمی نخواهند خرید و از لوازم ارایشی که بر روی حیوانات آزمایش شده باشد یا حاوی مواد حیوانی باشد مانند ژلاتین، استفاده نمیکنند.

در مزایای رژیم گیاهخواری همین قدر میتوان گفت که برجسته ترین نویسندگان سیاست های غذایی در دنیا مانند micheal pollan,mark bittman,eric schosser از رژیم غذایی وگان و فوواید آن برای سلامتی، دفاع میکنند. اما اگر خیلی به گوشتخواری علاقه مندید جای نگرانی نیست، بسیاری از مردم به طور کامل و صد درصد گیاهخواری را دنبال نمیکنند، به عبارتی شما میتوانید در روزهای معمول گیاهخوار باشید اما در جشن ها و مهمانی ها مقداری گوشت بخورید و یا سبزی پلو ماهی شب عید را از دست ندهید.

بسیاری دیگر از افراد در طی چند مرحله گیاهخواری کامل را در دستور غذایی قرار میدهند. مثلا در ابتدا فقط گوشت و مرغ را حذف میکنند و لبنیات و تخم مرغ میخورند و عه ای نیز برنامه غذایی تا ساعت 6 یا 4 بعدظهر گیاهخواری را دنبال میکنند و در وعده شب غذاهایی غیر گیاهی هم میل میکنند.

 برای شروع، دنبال کردن یک رژیم 21 زوطه گیاهخواری ، روش توصیه شده بسیاری از متخصصان است.

ده ها و ده ها مطالعات مختلف نشان میدهند که خوردن میوه ها سبزیجات و موادغذایی گیاهی میتواند میزان سرطان، دیابت و بیماری های گردش خون را کاهش دهد.

سالانه تعداد بیشماری از حیوانات برای تامین نیازهای بشر به صنعت دامپروری و محصولات ان، با روش های خشوونت امیزی همچون شوک الکتریکی، تیغه های مکانیکی و خفگی با گاز دی اکسید کربن، کشته میشوند.

گاو های ماده به طریق لقاح مصنوعی و به طور مرتب حامله میشوند تا بتوانند شیر تولید کنند، گوساله های نر در همان روزها یا هفته های اول زندگی به کشتارگاه فرستاده میشوند. جوجه های نر به دلیل عدم بازده اقتصادی، با گاز دی اکسید کربن خفه شده یا زنده زنده چرخ میشوند.

به واقع این همه رنج تحمیل شده به حیوانات به دلیل مصرف گوشت یا لبنیاتی که در نهایت موجب بیماری در بدن ما بشود  امری غیرضروری است، علاوه براین صنایع دامپروری هرساله موجب اسیب های زیست محیطی و تخریب بیشتر لایه ازون نیز میشوند.

در ادامه 14 دلیل مهم برای وگان شدن را بررسی میکنیم:

  • وگانیسم خطر ابتلا به حملات قلبی و دیابت نوع 2 را کاهش میدهد.

هردوی این بیماری ها جزء شایعترین بیماریهای دنیا هستندکه کاملا توسط انسان بوجود امده ان. پلاک ها در عروق خونی ما به طرز باور نکردنی از حدود ده سالگی شروع میشوند. پلاک ها یک جسم سخت از ترکیب کلسیم، چربی و پلاکت خون هستند و در دیواره ی عروق قرار میگیرند، هنگامیکه این پلاکتها بزرگتر شده و دیواره رگ ها را بپوشانند باعث گرفتگی عروق و حملات قلبی خواهند شد

دکتر cadwell esselstyn توانسته بیماری های قلبی و عروقی حادی را از طریق تغذیه بیماران خود با یک رژیم گیاهخواری وگان کم چرب درمان کند. امروزه سازمان های بهداشت عمومی نیز محصولات حیوانی غنی از چربی های اباع شده و دارای کلسترول بالا را در بیماران قلبی و دیابتی منع کرده و حتی توصیه به محدودیت مصرف گوشت در عموم مردم میکنند.

  • وگانیسم باعث درمان بیماری ها و مشکلات

سلامتی ما ارزشمندترین دارایی زندگی ماست . هرفرصتی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری ها و انجام مکانیسم های شفابخش بدن باید حمایت شود. امروزه ثابت شده که وگان ها دارای میزان پایین سرطان فشارخون بالا، کلسترول بالا و بیماریهای قلب و عروق ، دیابت، سکته مغزی و حتی الزایمر هستند.

رژیم غذایی مبتنی برگیاهان مانند رژیم های وگان یا خام گیاهخواری، در موارد بیماری های فوق، در بسیاری از اوقات حتی موثرتر از دارو و جراحی عمل میکنند. گوشت های فراوری شده مانند سوسیس کالباس سرطان زا هستند. بررسی ها ارتباط بین کازئین (پروتین شیر) و سرطان را نشان میدهد.

یک رژیم غذایی گیاهی که به درستی برنامه ریزی شده باشد، با تامین مواد مغذی بدن و فیبر غذایی بالا موجب بهبود بیماری های زیادی بخصوص کلسترول بالا، گرفتگی عروق و بیماریهای دستگاه گوارش میشود.

  • با رژیم غذایی وگان لاغر بمانید و وزن کم کنید و پر انرژی باشید

یکی از اولین و مهمترین دلایلی که افراد به رژیم های وگان و گیاهخواری روی می اورند، کاهش وزن و سایز است. به طور میانگین افراد یک رژیم غذایی وگان، بیشتراز 9 کیلوگرم سبکتر از افراد دارای رژِم گوشتخواری هستند.

برخلاف خیلی از رژیم های همه چیز خوارانه یا گوشتخواری که احساس خستگی زیادی در افراد وجود دارد، وگانیسم یا سبک زندگی وگان، علاوه بر کمک به رفع چربی های اضافی بدن، به شما کمک به رفع چربی های اضافی بدن به شما کمک میکند که سرزندگی یا شادابی زیادی را احساس کنید وگان شدن برای سلامتی شما عالی است. براساس تحقیقات اکادمی تغذیه و رژیم ، رژیم غذایی وگان به میزان قابل توجهی بیماری های قلبی سرطان دیابت و فشار خون بالا را کنترل میکند. در یک رژیم غذایی وگان ، تمام مواد مغذی که برای سلامتی بدن نیاز است تامین می‌شود مانند پروتئین های گیاهی فیبر غذایی و مواد معدنی و ویتامین ها و این برخلاف رژیم غذایی گوشتخواران است که شما را دچار کلسترول بالا و عوارض ناشی از آن می کند.

  • گوشت فضایی ناسالم است

 گوشت حیوانات اغلب با خون و سایر مایعات مضر بدن همراه است که منابع برتر مسمومیت غذایی به شمار می آیند دانشمندان دانشکده بهداشت عمومی جان هاپکینز بلومبرگ، گوشت مرغ را آزمایش کردند و دریافتند که ۹۶ درصد از بسته های مرغی حاوی tyson با کمپیلو باکتر که یک باکتری خطرناک است و موجب بروز ۲.۴ میلیون مورد مسمومیت غذایی می شود که علائمی شبیه به اسهال، گرفتگی شکمی، شکم درد و تب دارد

  • گیاهخواری به مشکل جهانی غذا کمک می‌کند

 گوشتخواری تنها به حیوانات صدمه نمی‌زند بلکه باعث آسیب به انسانها نیز میشود علاوه بر اینها برای تولید یک کیلوگرم گوشت ۱۶ کیلوگرم غلات مصرف میشود حال اگر ما به طور مستقیم آن غلات را مورد استفاده قرار دهیم و به مصرف برسانیم در ذخایر غذایی صرفه جویی زیادی به عمل می آید هر چه بیشتر مردم وگان باشند مشکل کمبود غذا در جهان بیشتر برطرف خواهد شد

  • گیاهخواری به حفظ محیط زیست و فضای سبز کمک می کند

رژیم گوشت خواری دوستدار محیط زیست نیست . دامپروری و تولید گوشت باعث ایجاد آلودگی محیط زیست و تغییرات اقلیمی می شود. یک رژیم گیاهخواری موثر و مفید موجب مصرف بهینه و کنترل شده ذخایر غذایی حاصل از کشاورزی می شود چرا که دیگر احتیاجی به تولید بی‌رویه گیاهان جهت تغذیه دام ها نیست این تولید بی رویه سبب تولید گازهای گلخانه‌ای و آسیب به محیط زیست می شود