مردم زیادی علاقه دارند تا منابع پروتئینی وگان ها و گیاهخواران را بدانند، چون معتقدندکه شما بدون مصرف گوشت و محصولات حیوانی نمی توانید پروتئین کافی دریافت کنید.

رژیم غذایی گیاهخواری از طبیعت گرفته می شود، پروتئین ،یکی از مواد مغذی است که بدن برای انجام فعالیتش به آن نیاز دارد . پروتئین، بخشی از بافت ها و اندام هایی است که در هضم، گردش خون و تشکیل توده عضلانی نقش دارند.در واقع، غذاهای حاوی پروتئین، منبع مهمی از انرژی هستند. خوردن آنها باعث بهبود عملکرد فیزیکی و تمرکز خواهد شد.
بنابراین، بهترین منابع پروتئین وگان ها و گیاهخواران چیست؟ ما هفت گزینه را که می توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید را معرفی میکنیم.

چه کسی به شما گفته که باید گوشت بخورید ،تا پروتئین کافی در رژیم غذایی خود دریافت کنید؟ ! در حالی که بسیاری از محصولات حیوانی حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند، منابع زیاد پروتئینی برای گیاهخواران نیز وجود دارد، که می تواند مقدار مشابهی را برایشان تامین کند.

این غذاها ،حاوی کالری کمتری هستند و همچنین دارای اسید آمینه ضروری هستند به علاوه، فرد را زود سیر می کنند و می توانند در حفظ وزن سالمتان کمک کند.

سویا و توفو:
میزان بالای پروتئین در سویا و توفو، باعث شده تا آنها منابع پروتئین گیاهی گیاهخواران باشند هر 100 گرم، حاوی حدود 37 گرم پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالاست و دارای چربی اشباع شده بسیار کمی است. دیگر محصولات سویا ،مانند:تمپه، شیر سویا و سویا برگر نیز گزینه های خوبی هستند آنها حاوی مواد مغذی بسیار مهمی مانند کلسیم و آهن هستند.
شیر سویا از لوبیا سویا یا دانه سویا خام به دست می آید و به دلیل مقادیر بالای پروتئین که دارد به عنوان یکی از بهترین منابع جایگزین شیر گاو برای گیاهخواران و افراد وگن و همچنین یا کسانی که به لاکتوز و شیر گاو حساسیت دارند، شناخته می شود.

این نوشیدنی توسط چینی ها در قرن 11 ام کشف شد اما استفاده از آن در سوپ و نوشیدنی ها در قرن های اخیر رواج پیدا نموده است.
به دلیل هم پوشانی نام شیر بر روی این محصول بسیاری از افراد این محصول را با شیر گاو مقایسه می کنند در حالی که این ترکیب کاملا گیاهی است و رنگ آن نسبت به رنگ شیر گاو کدر تر ست و از نظر طعم و مزه هیچ شباهتی به شیر حیوانی ندارد.

بر اساس یکی از مطالعات انجام شده در مورد خواص شیر سویا، مصرف شیر سویا ممکن است بتواند با کاهش میزان سرم استروژن، خطر ابتلا به سرطان سینه را هم کاهش دهد. سرطان سینه در زنان رایج و با میزان استروژن مرتبط است. خصوصا زنانی که در سنین قاعدگی خود هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. این زنان با مصرف فراورده‌های سویا مثل شیر آن می‌توانند از خواص شیر سویا برای جایگزین کردن استروژن بهره‌مند شوند. نتایج مصرف شیر سویا در آقایان نیز نشان از کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات دارد

شیر سویا فواید زیادی برای سلامتی دارد، پروتئین های موجود در شیر سویا الاستیسیته پوست را بهبود بخشیده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود. همچنین فیتو استروژن های موجود در شیر سویا با رفع چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کنند.

شیر سویا فیبر بالایی دارد و می تواند باعث افزایش حرکات روده و در نتیجه پیشگیری و درمان یبوست شود.

فیبر و ایزوفلاون های موجود در شیر سویا باعث کاهش چاقی متابولیک در مردان و زنان می شود، همچنین شیر سویا با کاهش اشتها باعث کاهش دور کمر و کاهش چربی شکم در افراد چاق شده و به کاهش وزن و لاغری کمک می کند.

مقادیر بالای کلسیم موجود در شیر سویا باعث تقویت استخوان ها شده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

شیر سویا حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که می تواند سدیم زیادی بدن را دفع کند و باعث کاهش فشار خون بالا شود.

برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم شیر سویا به دلیل مقادیر قابل توجه منیزیم که دارد، احتمال ابتلا به سردرد و میگرن را کاهش می دهد.

مقادیر بالای ویتامین B، ویتامین D و منیزیم موجود در شیر سویا به کاهش استرس و اضطراب کمک کرده و افسردگی را درمان می کند.

آنتی‌اکسیدان موجود در شیر سویا می‌تواند فوایدی در برابر بیماری‌های مزمن داشته باشد. توفو که فراورده‌ای از شیر سویا است، دارای میزان قابل توجهی آنتی‌اکسیدان است. نتیجه مطالعات نشان می‌دهد که این فراورده می‌تواند به جلوگیری از آسیب کبد دربرابر عوامل تخریب کننده، کمک کند. همچنین تحقیقات دیگری نشان داد که آنتی‌اکسیدان موجود در شیر سویا ممکن است بتواند به کاهش علائم یائسگی در زنان، کمک کند.

توفو یا پنیر سویا که به نام دلمه لوبیا هم شناخته می شود، از دلمه بستن شیر سویا به دست می آید و برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات و سرطان سینه مفید است، به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک کرده و کلسترول بالای خون را درمان می کند.

میسو که همان خمیر سویا است از تخمیر غلات به دست می آید، این ماده غذایی به عنوان یک چاشنی یا طعم دهنده مهم در ژاپن استفاده فراوانی دارد.

میسو از سویا، نمک و مخمر برنج، گندم یا لوبیا تشکیل شده است که منبع بسیار خوبی برای تامین پروتئین به حساب می آید.

به دلیل داشتن مواد معدنی بسیاری که در میسو وجود دارد، این ماده غذایی خواص زیادی برای سلامتی بدن دارد. از جمله فواید میسو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رفع خستگی
  • تنظیم دستگاه گوارش
  • محافظت بدن در برابر زخم معده
  • کاهش کلسترول
  • کاهش فشار خون
  • جلوگیری از التهاب در بدن

همچنین میسو از منابع تامین پروبیوتیک های مفید و لازم برای بدن محسوب می شود.