فیلتر محصولات

وگانیسم یا سبک زندگی وگان، عمل منع استفاده از محصولات حیوانی بخصوص در رژیم غذایی است. در این سبک، استفاده از حیوانات به عنوان کالا منع شده است.

دسته بندی های مختلفی از وگانیسم وجود دارد که هر کدام به دلایلی بوجود امده اند. برخی از دنبال کنندگان این سبک، علاوه بر عدم مصرف گوشت و مرغ، مصرف از سایر مواد مشتق شده از حیوانات مانند لبنیات و تخم مرغ نیز اجتناب می کنند.

برخی دیگر از پیروان سبک وگانیسم یا افراد وگان، نه تنها رژیم غذایی وگان را دنبال می کنند بلکه اصل مخالفت با استفاده از حیوانات را در حوزه های دیگر زندگیشان گسترش داده و در لوازم مصرفی و پوشاک نیز از محصولات با منشاء حیوانی استفاده نمیکنند.

اصطلاح دیگر در این سبک، گیاهخواری زیست محیطی محسوب میشود. چرا که به طور مثال برای تهیه 35 پوند گوشت گاو ،2500 گالن آب، 12 پوند غلات، 35 پوند خاک و انرژی معادل یک گالن بنزین نیاز است.

یک رژیم غذایی که متنوع بوده و به درستی برنامه ریزی شده باشد برای همه مراحل زندگی از جمله دوران کودکی و بارداری توسط آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا، متخصصان تغذیه کانادا، شورای تحقیقات بهداشت و پزشکی استرالیا، وزارت بهداشت نیوزیلند و دانشگاه پزشکی هاروارد و انجمن تغذیه بریتانیا تایید شده است.

در تحقیقات بالینی پیشرفته، رژیم های گیاهی به کاهش وزن، درمان دیابت نوع2 ، فشار خون بالا، چاقی و بیماری های ایسکمی کمک می کنند.

رژیم های غذایی گیاهی با وگان غنی از فیبرهای غذایی، منیزیم، اسید فولیک، ویتامین Cویتامین E ، آهن و فیتوکمیکال هستند اما چربی های اشباع شده، کلسترول، اسیدهای چرب امگا3 ، ویتامین D کلسیم و روی و ویتامین B12 در یک رژیم غذایی گیاهخواری کمتر است که با انتخاب غذاهای غنی شده و یا مصرف مکمل غذایی وگان قابل جبران هستند.

افرادی که علاقمند به اجرای وگانیسم در زندگی خود هستند و رژیم غذایی وگان را دنبال میکنند بایستی مراقب کمبود ویتامین B12 باشند، زیرا کمبود آن موجب بروز اختلالات خونی و آسیب های نورولوژیکی بالقوه میشود. در رابطه با تامین ویتامین B12 در گیاهخواری به لینک زیر مراجعه نمایید.

به طور کلی وگانیسم یک شیوه زندگی است که در آن تا حد امکان و قابل اجرا، انواع اکتساب و ظلم به حیوانات را برای تهیه غذا، لباس یا هر هدف دیگری محروم میکند. گونه های مختلفی از سبک زندگی وگان وجود دارد ولی همه آنها در یک چیز مشترک هستند و آن رژیم غذایی وگان است که در آن گوشت ، مرغ، ماهی و سایر غذاهای دریایی تخم مرغ لبنیات و عسل مصرف نمیشود.

برخی دیگر از وگان ها از مواد و لوازم آرایشی بهداشتی که برروی حیوانات تست شده باشند یا مکان هایی که برای سرگرمی از حیوانات بهره میگیرند را نیز منع میکنند مانند سیرک ها، باغ وحش و ….

وگانیسم در صنایع داروسازی و مکمل های غذایی نیز جایگاه خود را دارد. ژلاتین، لاکتوز و دیگر آیتم های با منشاء حیوانی در صنعت غذا و داروی گیاه پایه نقشی ندارند و محصولاتی که فاقد مشتقات حیوانی هستند و یا در پروسه تولیدشان حیوانات محتمل رنج نشده اند.

برچسب cruelty-free یا عاری از خشونت (به روی حیوانات) مشخص میشوند.

یکی از ارزش ها و اصولی که وگانیسم بر پایه آن بنا شده، ارائه راه حلی برای حل مشکل گرسنگی جهان با استفاده از منابع غذایی طبیعی است. چرا که صنایع دامپروری متحمل استفاده زیاد از منابع طبیعی میتوانند برای تهیه غذای انسان به کار برده شده و از هدر رفت بیش از حد انها جلوگیری شود.

همانطور که علاقه به وگانیسم و شرکت در جنبش گیاهخواری همچنان در حال رشد است، داشتن سبک زندگی وگان هرروز اسانتر از قبل میشود چرا که برخی از سرمایه گذاران ثروتمند امریکای شمالی رو به راه اندازی و بازسازی شرکت های وگان می آورند.

در چهار سال گذشته میزان وگان های امریکایی بیش از دو برابر شده اند، صنایع غذایی جایگزین های گوشت را پیشنهاد میدهند که در رقابت با یکدیگر هرروز محصولی جدیدتر خوشمزه تر و سالم تربه بازار عرضه میشود.

شیوه زندگی وگان یا وگانیسم ، شامل اجتناب از مواد حیوانی در زندگی روزمره و در رژیم غذایی است که شامل موارد زیر میشود:

  • – محصولات غذایی با منشاء حیوانی مثل گوشت ، مرغ ، تخم مرغ، لبنیات، عسل و …
  • – محصولات ازمایش شده بر روی حیوانات
  • – پارچه های مشتق شده از حیوانات مانند پشم و ابریشم و چرم و خز و پر
  • – محصولات مراقبت از پوست حاوی مواد حیوانی(موم، کراتین، لانولین و…)
  • – استفاده از حیوانات به عنوان سرگرمی( سیرک، باغ وحش و…)

در گیاهخواری یا سبک زندگی وگان چه چیزهایی بخوریم؟

هر نوع میوه: سیب، پرتقال، انواع توت ها، انبه، آناناس، پاپایا، انگور و …

هر نوع سبزیجات: مارچوبه،کلم بروکلی، هویج، کرفس، کدو سبز، اسفناج و…

آجیل و دانه ها: بادام، گردو، دانه افتابگردان، کره بادام، کره بادام زمینی، تخم کدو تنبل و …

کربوهیدرات: توفو، هوموس، لوبیا سیاه، نخود، عدس

شیره های غیرلبنی: شیر نارگیل، شیر بادام، شیر سویا، یا شیر برنج

تنقلات: سیب زمینی سرخ شده، چیپس، کوکی، کیک، ابنبات

جایگزین های لبنی: بستنی نارگیل، ماست بادام و نارگیل، پنیر وگان، ماست و دوغ وگان، کشک وگان

جایگزین های گوشت: برگرهاب وگان، تمپه، سوسیس کالباس وگان، گوشت های گیاهی و …